top of page

Kabak: Kilo vermek için ideal bir öğün seçeneği



Sofralarımızda sık sık bulunan bu sebze aslında iki temel kategoriye ayrılmaktadır, biri yaz kabağı diğeri de kış ya da bal kabağı olarak bilinir. Kabak için söylenecek en önemli şeylerden bir tanesi oldukça düşük kalorili bir gıda olması nedeniyle, zayıflamak isteyenlerin öğünlerine seçenekleri için iyi bir tercih oluşturmasıdır. Oldukça düşük kalorili bir sebze olmasının yanında lif açısından da çok zengindir. Lif bağırsaklarımızdan besinlerin geçişini hızlandırarak enerji tüketilen gıdalardan alınan kaloriyi düşüren bir etki gösterebilir ve kan şekerinin dengelenmesinde de önemli bir rol oynar. Ama tabi bütün bu özelliklerinin yanında liflerin sindirim sisteminin sağlığı için öneminin üzerinde ayrıca durmak gerekir. Birçok sindirim probleminin ve yaygınlaşan kolon kanserinin altında yatan en önemli nedenlerden bir tanesi yetersiz lif tüketimidir. Gıda sanayisinin gelişmesiyle değişen beslenme tarzı rafine gıdaları ön plana çıkartarak lif tüketimini düşürmüştür. Kabak içeriğindeki lifler sayesinde beslenmemizi desteklemekte önemli bir rol oynayabilir.


Kabak aynı zamanda kalp sağlığında önemli bir yere sahip olan minerallerden potasyum için iyi bir kaynak oluşturur. Yüksek tansiyon ve kalp problemlerini engellemek için yeterli potasyum almak gerekir ve kabak size herhangi bir destek ürününden daha fazla potasyum sağlayabilir. Yaz kabağının yüksek su içeriği onu yaz ayları için daha sağlıklı bir tercih haline getirmektedir. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle vücudumuzdaki artan su kaybını telafi etmek için bol su tüketmenin yanında kabak, karpuz gibi bol sulu ve hafif besinleri tercih etmek yararlı olacaktır.

           

Özetle kabak birçok sağlık yararının ve yemeklere verdiği güzel lezzetinin yanında zayıflamaya yardımcı gıdalar arasında baş sıralarda sayılabilecek bir alternatif oluşturmaktadır.

Enfes tariflerimizden olan oldukça hafif "Kabak Sote" tarifi için resme tıklayabilirsiniz.


169 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page